Hei meloja, uimahallivuorot on varattu vuodelle 2024.

Tässä linkki avuksi talven kajakkipyörähdysharjoitukseen. Toinen tässä, animoituna

Hollolan uimahallissa

UIMAHALLIMELONTAA vuonna 2024 Meloja ry:n jäsenille.

Kahden tunnin vuoroja  16.30 - 18.30.

Tule paikalle hieman aiemmin noin 10 min. Sillä halli sulkeutuu 16.30. Altaaseen vasta 16.30 kun uimarit ovat poistuneet.

Kahdeksan vuoroa järjestetään seuraavasti;

- alkaen tammikuussa 28.01. sunnuntai

- helmikuussa neljä vuoroa; 04.02. sunnuntai, 10.02. lauantai, 18.02. sunnuntai, 25.02. sunnuntai

- maaliskuussa kolme vuoroa; 03.03. sunnuntai, 09.03. lauantai, 17.03. sunnuntai

Osoitteessa Terveystie 8 A, 15870 Hollola 

Joillakin vuoroilla on saatavilla ohjausta siitä kiinnostuneille, siitä ilmoitetaan erikseen. Jos ei osallistu niin vapaa harjoittelu, allastila ja kajakkien määrä altaassa , enitään 10 huomioiden voit harjoitella. Kysy neuvoa kaverilta ja auta kaveria meininki. Hallissa voimme harjoitella turvallisesti tuentoja ja muita taitoja vaativampien melontaolosuhteiden varalle..

Allasvuoro alkaa tasan klo 16.30, tule hallille hieman ennen. Sisäänkäynti tapahtuu etuovesta. Tänä talvena käytämme pääasiassa lyhyitä kajakkeja. Allasvuoron lopuksi, viimeistään klo 18.15 nostetaan kajakit altaasta, tyhjennetään ne vedestä ja asetetaan ne niille paikoille, joissa ne olivat sekä laitetaan rataköydet takaisn. Kaikkien tulisi olla tässä puuhassa apuna mahdollisuuksien mukaan. Allastilasta pitää poistua viimeistään klo 18.30 pukuhuoneisiin, jonka jälkeen poistutaan pikaisesti hallista viimeistään klo 19.

Allasvuorolla on käytössä 16 kajakkia ja melat , aukkopeitot ja muutama kypärä. Kajakkien käytössä tulee käyttää vuorottelua, jos niitä ei heti kaikille riitä, myös jäsenien tuomia omia kajakkeja voi käyttää jos vapaana. Kajakkeja ei saa kuljetella edestakaisin vaan säilytetään hallissa vuorojen ajan, hygieniasyistä. Lapset voivat uida lastenaltaassa vanhempiensa valvonnassa.

Hinnat ja maksaminen: 
Hinnat kaudelle 2024
"Kertalippu": 5 € jäsenhinta, kun maksat vain yksittäisen osallistumiskerran.
Lapset ilmaiseksi alle 18 v. valvojan mukana niin sarja- kuin kertalipulla.

Edullisempi sarjalippu kaikki kerrat: 25€ jäsenhinta.

Suorita maksu mieluiten  Meloja-Verkkokaupan kautta  kautta. Kirjoita myös tietosi lomakkeeseen


Tai omalla ePassitunnuksella , käyttöpaikka Meloja ry, käyttäen puhelisovellusta tai internetissä viittettä tai nimeäsi käyttäen.

tai maksut tilille viitteen kera:
IBAN: FI7256121120344939
viite: 10977 BIC-tunniste: OKOYFIHH

Mikäli et ole jäsen niin ota yhteyttä Seppoon 0400 417 276.

Lämpimässä kirkkaassa vedessä ja turvallisessa ympäristössä on helppo kokeilla kaatumista kajakilla, harjoitella kaatuneen melojan pelastamista sekä tuentoja ja kajakkipyörahdystä. Lisäksi uima-allas soveltuu hyvin melontatekniikkaharjoittelun, josta on hyötyä kesäretkillä.

Kajakkien käyttö

Uimahallille tuodaan rajallinen määrä kajakkeja, joista osa on seuran osa on jäsenien, enitään 16 kpl. Osallistujien määrä ei ole tarkkaan tiedossa, joten kajakkien käytössä voi myös vuorotella. Lisätietoja  Jukka Olanterä p. 041 4410 101 katso myös yhteystiedot.

Ohjatun yhteisharjoituksen jälkeen, jokainen voi harjoitella ohjatusti omaan tasoonsa sopivia harjoiteitta. Mikäli et osallistu harjoitukseen niin altaan vapaa tila ja kajakien määrä altaassa , enitään 10 huomioiden, voit harjoitella itsekseen.

Vastuu nuorista:

Alle 18 v. lapset ja nuoret pääsevät uimahalliharjoituksiin ilmaiseksi, mutta lapsien valvonta vastuu kuuluu aikuiselle tuojalle.  Tuoja hoitaa lapsen käytössä olleen kajakin altaalle ja säilytystilaan. Lasten uimavalvonta lasten altaassa on aina tuojan vastuulla, mikäli tuojalla on useampia valvottavia eri altaissa on hänen erikseen sovittava ohjaajien kanssa melonta-altaassa tapahtuvasta valvonnasta. Tämä on oiva tilaisuus tulla perheen kassa tutustumaan melontaan. Uudet jäsenet ja jäsenehdokkaat ottakaa yhteyttä hallitukseen ks. yhteystiedot , turvallisuusasioiden läpikäyntiä varten. Kajakkien seassa ei saa uida. Lapset voivat uida matalassa lastenaltaassa.

Yhdistyksellä ei ole tapaturmavakuutuksia jäsenilleen. Melonta ja Soutuliiton kautta saatu vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia.

Kajakit ja puhtaus

Arvokkaat melat viedään takaisin kotiin. Tänä talvena käytämme vain hallissa olevia kajakkeja, kajakkien puhtaus on tärkeää.

Mitä altaassa kannattaa kokeilla tai harjoitella - aihe riippuu tietysti melojan taidoista tai kokemuksesta. Tuvallisuudessa huomioitava, että henkilönsuojaimia (kypärä ja liivit) on käytettävä vaativassa toiminnassa (kajakkiakrobatia tms.)

Harjoitusten aikana aikuisten altaassa ja terapia-altaassa ei varsinaista uintia saa harrastaa kuin pelastusharjoituksiin liittyen. Käytettävissä on myös iso lasten allas, johon on hyvä näkyvyys ison altaan puolelta. Lapset voivat uida lastenaltaassa vanhempiensa valvonnassa.

1. Kaatuminen ja kajakista poistulo

Melojan kannattaa kokeilla kaatumista. Joissakin seuroissa se on ehto jäsenyydellä. Jos pelkää kaatumista, niin se häiritsee ja estää edistymistä melontataidoissa.  Hallilla on helppoa kokeilla kaatumista toisen seistessä vieressä.   https://www.melontaopas.fi/3-2

2. Kaatuneen kajakin tyhjennys ja melojan auttaminen kajakkiin 

Tämä on joka melojan perustaito.  Suoritus on yksinkertainen niissä olosuhteissa, joissa pystyy irrottamaan kätensä hetkeksi melasta   https://www.melontaopas.fi/3-3  ,   https://www.melontaopas.fi/3-5

Jos käy kerran elämässään uimahallissa, niin nämä kaksi asiaa kannattaa kokeilla ja harjoitella.

3. Kanootin käsittely

Kanootin tehokasta siirtelemistä sivulle ja taaksepäin ja nopeaa kääntämistä kannattaa harjoitella. Niiden hallinnalla on ratkaiseva merkitys toimittaessa pelastajan vaikeissa olosuhteissa, mutta niistä on iloa myös melottaessa virtavedessä tai aallokossa. Yksinkertaisin harjoitus on meloa koskettamatta toista kajakkia altaassa, joka on täynnä melojia.

4. Tuennat

Syviä ylä- ja alatukia on helppo harjoitella avustajan kanssa. Vaistonvaraiset tuennat voivat pelastaa kaatumiselta.

https://www.melontaopas.fi/4-1

5. Kajakkipyörähdys https://www.melontaopas.fi/4-4

Kajakkipyörädys on ainoa tehokas yksinään melovan melojan pelastautumistapa kylmässä vedessä. Hallissa on helppo harjoitella hallissa avustajan kanssa eskimoa.

Vinkki: Kun on pää alaspäin veden alla. niin nenän kautta menee vettä, jos ei pidä ylipainetta pienellä puhalluksella. Nenänipsua voi käyttää ja sukelluslasit peittävät nenän. Uima- ja sukelluslaseista on myös se hyöty, etteivät suunnat mene sekaisin.

 Jatkoharjoituksia kajakkipyörädykseen:

  • Silmät kiinni
  • Melasta aluksi ote vain yhdellä kädellä
  • Pienilapaisen tai lavattoman melan käyttö
  • Ilman melaa
  • Yllättäen kaatuminen - toinen kaataa
  • Re-entry - kaatuneeseen kajakkiin meno ja kajakin kääntö oikeinpäin
  • Edellämainittuja voi tietysti vielä yhdistellä.

6. Ylösnousu ottamalla kiinni kaverin kajakin keulasta tai melasta

 

Ajankohtaista