Retket 2024

Tässä alla lista retkistä, mikäli haluat vaikuttaa, ehdota retkeä, ota yhteyttä sähköpostilla meloja@meloja.fi. Retket ovat tarkoitettu Meloja ry:n jäsenille.

 

Helatorstain retki  Luonterille 8.-12.5.2024 /Paula Jäntti

Luonteri on saaristoinen järvi jylhine maisemineen, joten kierreltävää ja katseltavaa löytyy. Hyvät retkeilyfasiliteetit antavat mahdollisuuksia eri reittivalintoihin. Lopulliset retkisuunnitelmat tehdään, kun tiedetään jäiden lähtö ja tarkemmat sääennusteet.

Vativuus: kylmän veden takia keskivaativa, mutta kilometreiltä helppo.

Lähtö- ja paluupaikka Anttolan satama, noin klo 18. Äitienpäivä huomioiden, palaamme sunnuntaina ajoissa. Ryhmän mukaan pääsee omatoimisesti torstaina.

Alustava reittisuunnitelma: Keskiviikkoiltana melomme n. 3km Kaijatsaareen. Torstaina melotaan Hiidenlahteen, ja kipaistaan Neitvuorella (retken kävelyosuus). Mikäli Hiidenlahdella ei ole telttapaikkoja, palataan yöksi joko Korvensaaren, Varteussaaren tai Makutsaaren retkisatamaan. Perjantaina voidaan kiertää Pihlajasalo (päiväretkivarustuksella, ehkä) ja lauantaina suunnistaa Raintasaaren Geoparkin kautta Heposaareen. Sieltä sunnuntain paluumelonta Anttolaan on n. 15 km. Varasuunnitelma: mietitään viimetingassa jonnekkin merialueelle tai suojaiselle vesistöreitille. Luonterin reissua on myös mahdollista lyhentää.

Varusteista: säänkestävä melontavaatetus sekä lämmin makuupussi+alusta ovat välttämättömiä. Extrana kävelyvarustus. Kartta: https://visitmikkeli2021.johku.com/fi_FI/visit-mikkeli/kartta-veskansan-reitit Hinta 25 € (7.4.2024) Lisätiedot & ilmoittautumiset: Paula, puh 0400 472548 (viesti)

Retket jäsenille :

Alla on Paulan laatimat alustavat suunnitelmat kesän seuraretkistä. Päivämäärät, kohteet ja vetäjät tarkentuvat kevään kuluessa ja retki-ilmoitukset julkaistaan myöhemmin. Retki-ilmoituksissa kerrotaam mm vaatimustaso, mutta esim Repovesi ja Kalasoppa käyvät aloitteleville. Näihin ajatelmiin voi heittää runsaasti kysymyksiä ja kommentteja.
8./9.5.-12.5. Helatorstairetki, yöpymismahdollisuus sisätiloissa?
25./26.5. Repovesi
23.-28.6. Vaasan saaristo
8.-12.7. Suursaimaa
26.7.-2.8. Inari (pvm elää vielä, mutta 6 yötä/ 7 pv vesillä)
Kalasopparetki 15.6. tai elo-syyskuun vaihteessa.
15.6. Muu pikkuretki
Xx.x. Lokaretki

 

 

Ajankohtaista