Melonnan peruskurssit ja muu koulutus

Meloja ry tarjoaa laadukkaita  ja turvallisia melonnan peruskursseja koko Päijät-Hämeen alueella kokeneiden ohjaajien opastuksella.

Peruskurssilla pääset nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia varusteita et tarvitse, kaiken saa kurssin järjestäjältä. Peruskurssin käynyt, 1 -tason meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. 

Aikaisempaa melontakokemusta ei tarvita, sillä peruskurssimme lähtevät kajakkimelonnan alkeista. Kurssin sisältö on suunniteltu aikuisille perustuen Euro Paddle Pass järjestelmään. Kurssi noudattaa Suomen melonta- ja soutuliiton ohjetta

Käytyäsi kurssilla kaikki sisältösuosituksen vaiheet läpi saat kuvanmukaisen MELOJA 1EPP1 kortti kortin.

Kurssilaisen on osattava uida. Kurssiesite jaettavaksi

Tavataan kesän 2018 kursseilla. Tututustu ennen kurssia tähän ennakko-ohjeeseen.

Kelluttajat

Melonnan Peruskurssin hinta melontakaudella 2018 on 80 € ja 25 € alle 18 v, sisältäen kajakin ja melontavarusteet. Alaikäraja aikuisten kursseille on 15 v. Alle 18v. mukana olo edellyttää huoltajan mukanaoloa tai kirjallista suostumusta. Seuralla on vastuuvakuutus, mutta ei tapaturmavakuutusta kurssilaisille. Harkitse vakuutusturvaasi. 

Melonnan peruskurssi on hyvä alku melonnan polullasi, jossa voit kehittää taitojasi melojana ja ohjaajana.  

Maksaminen

Suorita maksu Meloja-Verkkokaupan kautta  kautta, valitse peruskurssi. Kirjoita myös tietosi lomakkeeseen.

Voit maksaa oman kurssisi myös e-passilla.  Tutustu ensin kotona käytöohjeisiin, veloitus tililtäsi on 80€. Esitä saamasi mobiilisovellusviesti, sähköposti tai tekstiviesti kurssin ohjaajalle ja näytä esim. ajokorttisi.

Messilän osoite  Satamapolku 1, 15980 Messilä, navigaattoriin voi laittaa osoitteen Rantatie 5, 15980 Hollola, niin pääset hyvin lähelle.Kurssikalenterin  tilanne päivitetty 28.3.2017, muutokset mahdollisia.

Peruskurssit pidetään kolmena peräkkäisenä iltana.  Ne alkavat ma - ke normaalisti noin klo 17.30 ja päättyvät n. klo 20.30. Tarkista ajat aina yhteyshenkilöltä ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksuun eivät sisälly ruoka tai juoma.

Muutokset ovat mahdollisia, seuraa tilannetta näiltä sivuilta ja soita tarvittaessa Seppo 0400417276

Ilmoittautumiset sähköpostilla kurssit@meloja.fi

Ilmoita aina kurssipaikka, aika, puhelin numerosi, nimi ja osoite ja jos haluat niin ikä, pituus ja paino, jotta voimme varata sopivan kajakin käyttöösi.

Peruskurssien tiedustelut ja ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi. Messilän kurssilla minimi on 4 osallistujaa ja Heinolassa 5 aikuista. Kursille otetaan enintään 8 osallistujaa.

2018 Peruskurssit

Aika

 

 Paikka

Tyyppi , ilmoittautuminen

 

Yht.henkilön puh.numero

28.5. - 30.5 ma - ke

 Messilä

Peruskurssi. Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi 

Niko 050 3034497 

4.6. -6.6. ma- ke

 Messilä

Täynnä Peruskurssi.  Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi

Jukka 0414 410 101

11.6. -13.6. ma- ke

 Messilä

varalla, ilmoitetaan myöhemmin

tiedustelut Seppo 0400 417276

18.6. -20.6. ma -ke

 Heinola

Peruskurssi, kurssilla huomioitu myös virtaavavesi.  Yhteistyössä Heinolan Ladun kanssa. Osallistuja määrä 5 - 8 aikuista. Minimi 5 aikuista.Ohjaajina Seppo , Jukka , Jouni ja Mika. Imoitttautumiset kurssit@meloja.fi Huom. tiedustelut se.liukkonen(at)phnet.fi Lue tämä ennakkoilmoitus Heinolan kurssille 

Seppo 0400 417 276

25.6. -27.6.  ma -ke

 Messilä

Peruskurssi.  Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi

 paula.jantti(at)dnainternet.net

 2.7. - 4.7 ma - ke

 Messilä varalla, ilmoitetaan myöhemmin

Muut kurssit:  Meloja ry:n jäsenille

 

Kustannukset vaihtelevat, matkan pituus, majoitus ,kajakkien kuljetus , kalustonkäyttöoikeus yms. kulut vaikuttavat hintaan.

 

1.7 sunnuntai

veden lämpötila keskiarvon mukaan n. 18 C.

Kymijoki, Ahvio.

Lähtö Kuovinkallio n. klo 10, päättyy joko takaisin meloen Kuovin-kalliolle tai Ahvion uimarantaan n. klo 16.

Kuovinkallio, WGS84 koordinaatit lat 60.64148, lon 26.75604, saapumien Ahviontien kautta.

Koskikurssi I. Meloja ry:n jäsenille. Melonnan perustaidot hallitsevalle sopiva ensimmäinen virtaavan veden koulutuspäivä. Huom seuran koskareita on 7 kpl, joten vain nopeat ehtivät mukaan. Ensikertaa tulevat ansaitsevat etusijan. Kalustonkäyttöoikeus on voimassa.

Vaatimuksena uimataito ja perustaidot melonnasta, sekä kaatumisharjoittelu  eli hallittu kajakista poistuminen.

Käydään läpi seuraavat asiat; turvallisuus, koskessa uiminen, varusteet, laskulinjan valinta virrassa, virrasta poistuminen ja virtaan lähtö sekä lossaamien virran yli.

Toivon, että kurssilaiset hoitavat itse kimpassa kuljetukset. Kajakit auton katolla paikalle. Aloitupaikkana on Kuovinkallio laavu http://www.laavu.org/kohde.php?id=2530

Kalustonkäyttöoikeus on sen maksaneille jäsenille voimassa. Muutoin 10€, maksu verkkokaupan kautta.

Soitelkaa toisillenne ja jos ei kyydit järjesty niin minulle. Kuljetus eli on 10€/kajakki. 

Ohjaajina Hannu, Seppo ja kummpanit . Ohjaajatasoiset mielellään omilla kajakeillaan. Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi. 

tiedustelut Seppo 0400 417276

22.7 sunnuntai

 

Kymijoki. Pernoo alueella

Koskikurssi II. Meloja ry:n jäsenille.
Huom. Aloitus paikka on nyt Pernoo, koordinaatit WGS84 - lat: 60° 34.5962' lon: 26° 48.5516.
- Kymijoen Pernoonkosket, Koskipoukamantie (Laajakoskentie 788), 48750 Kotka. Paikalla on reilusti parkkipaikkoja. Matkaa noin 115 km , ajoaika n. 1t 40 min.
Aloitamme Pernoolla klo 10 , pidämme evästauon,joten juomaa ja eväsleivät tms. mukaan lopetamme n. klo 16. 

Harjoittelemme aluksi lähellä pysäköintipaikkaa, kosken alaosassa, jonka jälkeen pidämme evästauon parkkipaikalla. Toisella osuudella melomme ensin ylöspäin jokea ja ohitamme kosket kantaen tai meloen. Sen jälkeen valitsemme harjoitukset vesitilanteen mukaan.

Koskimelonnan perustaidot hallitsevalle sopiva omat taidot huomioiva kurssi. Kurssin vaatimuksena koskikurssi I:n suoritus kokonaisuudessaan tai vastaavat taidot. Varautukaa kastumiseen, kaatumiseen ja uimiseen. Kurssikalustona koskikajakit, Huom seuran koskareita on 7 kpl, joten vain nopeat ehtivät mukaan. Kalustonkäyttöoikeus on voimassa.

Käydään läpi kerraten, hieman ykköskurssia voimakkaammassa virrassa, seuraavat asiat; turvallisuus, koskessa uiminen, varusteet, laskulinjan valinta virrassa, virrasta poistuminen ja virtaan lähtö sekä lossaamien virran yli. Lisänä surffaus ja muuta mukavaa.

Toivon, että kurssilaiset hoitavat itse kimpassa kuljetukset. Kajakit auton katolla paikalle. Soitelkaa toisillenne ja jos ei kyydit järjesty niin Sepolle. Kuljetus  on 10€./ kajakki.
- Kalustonkäyttöoikeus on sen maksaneille jäsenille voimassa. Muutoin 10€, maksu verkkokaupan kautta. Ohjaajatasoiset mielellään omilla kajakeillaan.

Ohjaajina Hannu Varpio ja Seppo sekä Julia, Riina, Markku ja kumppanit. Tiedustelut Seppo puh. 0400417276, Ilmoittatumiset kurssit@meloja.fi.

Seppo 0400417276
Melonnan jatkokurssi 13.-14.8. ja 21.8. klo 17.30-20.30

Melonnan jatkokurssi 13.-14.8. ja 21.8. klo 17.30-20.30

Jatkokurssilla luodaan varmuutta melonnan tekniikoihin: kajakkia on kyettävä liikuttamaan haluttuun suuntaan ja eri tekniikoita on osattava soveltaa jo melko vaivattomasti. Harjoittelemme myös maltillista ja rauhallista toimintaa erilaisissa ongelmatilanteissa, mm. veden varaan jouduttaessa.

Varusteet: reipas mieli, vaihtovaatteet ja kansievästä.

Kurssin hinta: Meloja ry:n jäsenet 15 euroa, seuran ulkopuoliset 80 euroa. Maksu verkkokauppaan.

Ilmoittautumiset: kurssit@meloja.fi 10.8. mennessä

 

 Lisätietoja kouluttajakokelas, kurssin vetäjä Paula Jäntti paula . jantti (at) dnainternet.net
------------------ ---------- ------------

Muiden yhteisöjen ja yritysten kursseja

Suomen Melonta- ja Soutuliitto

http://www.melontajasoutuliitto.fi/harraste-ja-retki/

 

 

 

 

Lisätietoja Meloja ry:n toiminnasta ks. yhteystiedot , s.posti meloja@meloja.fi.

EPP1 kortti

Ajankohtaista