Melonnan peruskurssit ja muu koulutus

Meloja ry tarjoaa laadukkaita  ja turvallisia melonnan peruskursseja koko Päijät-Hämeen alueella kokeneiden ohjaajien opastuksella.

Peruskurssilla pääset nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia varusteita et tarvitse, kaiken saa kurssin järjestäjältä. Peruskurssin käynyt, 1 -tason meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. 

Aikaisempaa melontakokemusta ei tarvita, sillä peruskurssimme lähtevät kajakkimelonnan alkeista. Kurssin sisältö on suunniteltu aikuisille perustuen Euro Paddle Pass järjestelmään. Kurssi noudattaa Suomen melonta- ja soutuliiton ohjetta

Käytyäsi kurssilla kaikki sisältösuosituksen vaiheet läpi saat kuvanmukaisen MELOJA 1EPP1 kortti kortin.

Kurssilaisen on osattava uida. Kurssiesite jaettavaksi

Tavataan kesän 2019 kursseilla. Tututustu ennen kurssia tähän ennakko-ohjeeseen.

Kelluttajat

Melonnan Peruskurssin hinta melontakaudella 2019 on 80 € ja 25 € alle 18 v, sisältäen kajakin ja melontavarusteet. Alaikäraja aikuisten kursseille on 15 v. Alle 18v. mukana olo edellyttää huoltajan mukanaoloa tai kirjallista suostumusta. Seuralla on vastuuvakuutus, mutta ei tapaturmavakuutusta kurssilaisille. Harkitse vakuutusturvaasi. 

Melonnan peruskurssi on hyvä alku melonnan polullasi, jossa voit kehittää taitojasi melojana ja ohjaajana.  

Maksaminen

Suorita maksu Meloja-Verkkokaupan kautta  kautta, valitse peruskurssi. Kirjoita myös tietosi lomakkeeseen.

Voit maksaa oman kurssisi myös e-passilla.  Tutustu ensin kotona käytöohjeisiin, veloitus tililtäsi on 80€. Esitä saamasi mobiilisovellusviesti, sähköposti tai tekstiviesti kurssin ohjaajalle ja näytä esim. ajokorttisi.

Messilän osoite  Satamapolku 1, 15980 Messilä, navigaattoriin voi laittaa osoitteen Rantatie 5, 15980 Hollola, niin pääset hyvin lähelle.Kurssikalenterin  tilanne päivitetty 28.3.2017, muutokset mahdollisia.

Peruskurssit pidetään kolmena peräkkäisenä iltana.  Ne alkavat ma - ke normaalisti noin klo 17.30 ja päättyvät n. klo 20.30. Tarkista ajat aina yhteyshenkilöltä ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksuun eivät sisälly ruoka tai juoma.

Muutokset ovat mahdollisia, seuraa tilannetta näiltä sivuilta ja soita tarvittaessa Seppo 0400417276

Ilmoittautumiset sähköpostilla kurssit@meloja.fi

Ilmoita aina kurssipaikka, aika, puhelin numerosi, nimi ja osoite ja jos haluat niin ikä, pituus ja paino, jotta voimme varata sopivan kajakin käyttöösi.

Peruskurssien tiedustelut ja ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi. Messilän kurssilla minimi on 4 osallistujaa ja Heinolassa 5 aikuista. Kursille otetaan enintään 8 osallistujaa.

2019 Peruskurssit

Aika

 

 Paikka

Tyyppi , ilmoittautuminen

 

Yht.henkilön puh.numero

 3.6.- 5.6 ma-ke

 Messilä

Peruskurssi.  Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi

 

10.6. -12.6. ma- ke

 Messilä

Peruskurssi.  Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi

 

17.6. -19.6. ma- ke

 Messilä

Peruskurssi. täynnä  Ilmoittautumiset kurssit@meloja.fi

 

0400417276

24.6. -26.6. ma -ke

 Heinola

Peruskurssi, täynnä. kurssilla huomioitu myös virtaavavesi.  Yhteistyössä Heinolan Ladun kanssa. Osallistuja määrä 5 - 8 aikuista. Minimi 5 aikuista.Ohjaajina Seppo , Jukka , Jouni. Imoitttautumiset kurssit@meloja.fi Huom. tiedustelut se.liukkonen(at)phnet.fi Lue tämä ennakkoilmoitus Heinolan kurssille 

Seppo 0400 417 276

1.7. - 3.7.  ma -ke

 Messilä

Peruskurssi. varalla, kysynnän mukaan

 peruttu

 

Muut kurssit:  Meloja ry:n jäsenille

 

Kustannukset vaihtelevat, matkan pituus, majoitus ,kajakkien kuljetus , kalustonkäyttöoikeus yms. kulut vaikuttavat hintaan.

 

heinäkuussa, 

lauantai 6.7

noin klo 10- 14 , on koskiaika Ahviolla

 

veden lämpötila n. 20 C.

Kymijoki, Ahvio.

Ahvion uimaranta

Ahvion kylä, uimapaikka WGS84,  lat: 60.63067   lon  26.74414

Lähtö ja paluu Ahvion uimarantaan 

saapumien Ahviontien kautta.

Koskimelontapäivä. Meloja ry:n jäsenille. Melonnan perustaidot hallitsevalle sopiva ensimmäinen koskimelontaan tutustumispäivä. Huom seuran koskareita on 7 kpl, joten vain nopeat ehtivät mukaan. 

Vaatimuksena uimataito ja perustaidot melonnasta, sekä kaatumisharjoittelu  eli hallittu kajakista poistuminen. Omatoiminen harjoittelu kaatumisessa on tärkeää, sopiva paikka vaikka Messilän uimaranta. Aluksi vaikka ilman aukkopeitettä ja lopuksi aukkopeitto aukaisten ja ulos kajakista.

Käydään läpi aluksi seuraavat asiat; turvallisuus, koskessa uiminen, varusteet. 

Toivon, että kurssilaiset hoitavat itse kimpassa kuljetukset. Kajakit auton katolla paikalle. Seuran peräkärryssä seuran kajakit. Aloituspaikkana on Ahvion uimaranta, josta melotaan kosken alapuolelle. 

Kalustonkäyttöoikeus on sen maksaneille jäsenille voimassa, muutoin 10€, maksu verkkokaupan kautta.

Soitelkaa toisillenne ja jos ei kyydit järjesty niin minulle. Kuljetus eli on 10€/kajakki. 

Ohjaajina Hannu, Seppo ja kummpanit .  Ilmoittautumiset 0400417276

tiedustelut Seppo 0400 417276

27.7 -28.7

 

Kymijoki. Pernoo alueella

Koskipäivät Pernoolla Meloja ry:n jäsenille. Voit tulla mukaan lauantaiksi ja myössunnuntaiksi. Kosken äärellä on mahdollisuus telttailuun. Päivät toteutetaan yhteistyössä Kohinan koskimelontaseuran kanssa. Saadaan hyvä porukka kasaan, toivottavasti vesitilanne on hyvä.

Aloitus paikka on nyt Pernoo, koordinaatit WGS84 - lat: 60° 34.5962' lon: 26° 48.5516.
- Kymijoen Pernoonkosket, Koskipoukamantie (Laajakoskentie 788), 48750 Kotka. Paikalla on reilusti parkkipaikkoja. Matkaa noin 115 km , ajoaika n. 1t 40 min.
Aloitamme Pernoolla klo la noin klo 10 , lopetamme n. klo 16-17

Harjoittelemme aluksi lähellä pysäköintipaikkaa, kosken keskivaiheilla, jonka jälkeen pidämme evästauon rannalla. Eväät koskeen mukaan pussiin.

Toisella osuudella melomme ensin ylöspäin jokea ja ohitamme kosket kantaen tai meloen. Sen jälkeen valitsemme harjoitukset vesitilanteen ja fiiliksen mukaan. Lisänä vaikka surffaus.

Koskimelonnan perustaidot hallitsevalle sopiva omat taidot huomioiva tapahtuma. 

Jotta pystyt osaliistumaan muiden mukana tule ensin Ahvion retkelle mukaan. Vaatimuksena ovat myös uimataito ja kaatuneesta kajakista poistuminen. Varautukaa kastumiseen, kaatumiseen ja uimiseen. Kurssikalustona koskikajakit, Huom seuran koskareita on 7 kpl, joten vain nopeat ehtivät mukaan. Kalustonkäyttöoikeus on voimassa.

Käydään aluksi läpi  turvallisuus, koskessa uiminen, varusteet.

Toivon, että kurssilaiset hoitavat itse kimpassa kuljetukset. Kajakit auton katolla paikalle. Soitelkaa toisillenne ja jos ei kyydit järjesty niin Sepolle. Kuljetus  on 10€./ kajakki.
- Kalustonkäyttöoikeus on sen maksaneille jäsenille voimassa. Muutoin 10€, maksu verkkokaupan kautta. 

Menossa mukana Hannu Varpio ja Seppo sekä toivottavasti mukana myös  koskimelonta konkareita. Tiedustelut Seppo puh. 0400417276, Ilmoittatumiset kurssit@meloja.fi.

Seppo 0400417276
Melonnan jatkokurssi , la 1.6. klo 14-16  Messilä

Melonnan jatkokurssi Meloja ry:n jäsenille. 

Jatkokurssilla luodaan varmuutta melonnan tekniikoihin, kullekin sopivasti. Jotta kaikille riittää  aikaa niin enitää 5 ohjattavaa /opett.

- kajakkia/kanoottia on kyettävä liikuttamaan haluttuun suuntaan ja eri tekniikoita on osattava soveltaa jo melko vaivattomasti.    - Harjoittelemme myös maltillista ja rauhallista toimintaa erilaisissa ongelmatilanteissa, mm. veden varaan jouduttaessa.

Varusteet: reipas mieli, vaihtovaatteet ja kansievästä.

Kurssin hinta: jäsenille ilmainen

Ilmoittautumiset: se.liukkonen@phnet.fi

 

 
------------------ ---------- ------------

Muiden yhteisöjen ja yritysten kursseja

Suomen Melonta- ja Soutuliitto

http://www.melontajasoutuliitto.fi/harraste-ja-retki/

 

 

 

 

Lisätietoja Meloja ry:n toiminnasta ks. yhteystiedot , s.posti meloja@meloja.fi.

EPP1 kortti

Ajankohtaista