Kouluttajat , ei aivan kaikki mutta he, joista on melontakuva.

Merja Ahonen Melontaohjaaja Merja Ahonen käy myös koskessa täydentämässä taitojaan.
Iska K. Melontaohjaaja Iska Knuuttila viihtyy luonnossa liikkuen kaikkina vuodenaikoina.
Melontaohjaaja Veikko Klemettilä on kovakuntoinen meloja, jolla tonni tulee kesässä helposti melottua.
Melontaohjaaja Valtteri Welin,taitava meloja ja luonto-ohjaajana retkeily sujuu myös ilman kajakkia.
J & J Melontaopaat Juhani ja Juho ovat myös luonto-ohjaaja. Heiltä syntyy hyvät sapuskat ja järjestyy kaikenlaiset luontoretket Villituli palvelujen kautta. He ovat aina valppaina auttamaan kaatunutta melojaa.
Melontaohjaaja Tero Mäkelä on monipuolinen meloja.
Melontaohjaaja Niko Vironen harrastaa myös pyöräilyä, josta kova kunto on peräisin.
Melontaohjaaja  Tea Tikkanen on kärsivällinen ohjaaja ja toimii kevään ensimmäisten kurssien vetäjänä.
Melontaohjaaja Anu El-Ghaoui toimii ohjaajana perhekurssilla ja nuorten melonnoissa. Päiväretket ovat Anun suosikkeja, virroille tai järville.
Melontaohjaaja Kaisa Torri liikkuu mielellään luonnossa ja on tehnyt pitkiä retkiä, meloen Tenojen 2010 Angelista Jäämerelle ja purhjehtien Azoreilta Irlantiin 2012. 
Melontaohjaaja Mika Hylkilä, on nopea matkameloja. Hollolan kirkolta pääsee myös meloen Messilään.
Julia ja Riina Aho toimivat koskikurssien ja Hartolan kurssin apuohjaajina. He ovat nuoria ja taitavia koskimelojia.  Julia on saavuttanut useita SM -mitaleita Freestylessä.
Markku Melontaohjaaja Markku Aho, on keskittynyt koskimelonnan taitoihin. Hartolan kurssin organisaattori.
Melontaohjaaja Arja Virolainen on taitava koskimeloja.
Melontaohjaaja Mirja Väliahdet on myös taitava koskimeloja. Neitikoski on suosikki, jonne he Arjan kanssa suuntavat.
Melontaopas Jukka Mäkelä kohisee myös mielellään koskisssa, lähijoet ja järvien selät ovat myös tuttuja. Ounasjoki meloen 2011 ja Torniojoen hän lasketteli alas 2012.
Jonne Melontakouluttaja Jonne Salonen työskentelee mielellään myös lasten ja nuorten parissa. Hän on kokenut koski- ja retkimeloja. Hän työskentelee Dynact Oy:ssä seikkailukouluttajana ja turvallisuuspäälikkönä.  
Hanna Salminen, melontaohjaaja

Melontaopas Hanna Salminen  toimii luonnonvara-alan kouluttajana Koulutuskeskus Salpauksessa. Tunnelmalliset lähiretket ovat Hannan juttu.

 
Paula Jäntti Paula Jäntti on melontaopas, joka on vetänyt erilaisia melontakoulutuksia. Kesällä 2010 hän retkeili muun muassa Jäämerellä ja Tenojoen Angelista Jäämerelle. Vuonna 2012 kevättulvissa hän  lasketteli  Tornionjoen Kilpparilta alas asti. Laatokka, Ääninen ja Inarin järvi ovat järvistä suurimmat ja Suomenlahti meristä. Soca-kuume tarttui 2013.
Mauri Loukeinen Mauri Loukeinen on melontaopas ja taitava monipuolinen meloja. Mauri on lisäksi kärsivällinen kouluttaja. Melontaretkiä mm. Tallinnaan, Torniojoki, Nordkapp.
Jukka Olanterä Jukka Olanterä on melontaopas, joka osallistui 2010 kesällä Suomen rannikkomelontaan ja meloi koko Suomen rannikon, 1305 kilometriä 30. päivässä. Hän on vetänyt useita kursseja ja retkiä.
Hannu Varpio Hannu Varpio on melontaopas, joka on erittäin taitava koskimeloja ja kokenut kurssien vetäjä. Hän tehnyt useita reissuja koskissa ja merellä Suomessa ja ulkomailla.
Seppo Liukkonen

Seppo Liukkonen on melontaopas, ohjaajana Heinolan kursilla, jossa virtaava vesi on huomioitu.  Vuoden 2010 kesällä Seppo meloi Tenojoen, mukavasti takakenossa ja vuonna 2013 oli vuorossa retki Kalix joella, asento sama kajakki lyhyempi. Soca-joki valloitti melojasydämen syksyllä 2014.

 

Ajankohtaista